Сайт за безплатни обяви - Samo.bg

biohumus

 • biohumus
 • biohumus
 • оценка:
 •  0/5

  Екоферма за производство на биотор (биохумус) от червен калифорнийски червей гр. варна база рогачево. Земеделски производител Ивайло стойков.
  Произвеждам и продавам биотор (биохумус) от червени калифорнийски червеи, който е основен пpодукт за екологично земеделие и здравословни храни. Представлява пълноценен биотор с комплексно въздействие и високо съдържание на стабилни хумусни вещества, микроорганизми, ензими и микроелементи. Мощен фитосанитар, обогатява и оживява почвата. Подобрява почвеното плодородие, стимулира растежа, подобрява структурата и влагозадържащите функции на почвата.
  Биохумусът е продукт без мирис, рохкав, лесно ронлив, наподобява едро смляно кафе. Неограничено устойчив, не е подложен на гнилостни процеси, като същевременно запазва свойствата си на “жив продукт”. Свободен от вредни вещества и патогенни организми. Биохумусът подобрява физичните свойства на почвата: тя става по-рохкава, не се уплътнява и не образува плътна кора. Следствие на това наторените почви едновременно задържат необходимата влага /намалява нуждата от напояване до 30 %/ или дренира излишната влага /растенията не загниват/. Съдържа огромни количества почвообработва- щи микроорганизми, биоактивни стимулатори, витамини, аминокиселини и хуминови киселини, които са основен резерв на хранителни вещества. Биохумусът съдържа всички 16 елемента, необходими на растенията в много концентриран вид. Макро- и микроелементите са обвити във водоразтворима мембрана, която позволява лесно усвояване от растенията, но се освобождава постепенно според нуждите им. Биохумусът притежава бактерицидни свойства, което затруднява развитието на болести в почвата. Растенията понасят по-лесно студ, горещина и суша.
  Всички растения както културните, така и диворастящите реагират позитивно на хумуса в почвата. Няма значение по какъв начин и по кое време се употребява хумуса, растенията усвояват от него полезни съставки. Те реагират с увеличаване на интензивността на жизнените процеси с по-висока продукция на органичната маса, което довежда до значително повишаване на биологичните им качества. Растенията третирани с хумус имат голям развит корен, който най-интензивно усвоява храната дори и в условията на чувствително намалена влажност. Под въздействието на хумуса плодовете по-рано узряват, имат по-добър вкус и качества
  Хумусът е пресят на фракция 4мм и е в чували по 65литра цена 27лв за чувал за по големи количества цена по договаряне

  КОМЕНТАР

  Остави оценка:

  Подобни обяви