Сайт за безплатни обяви - Samo.bg

ИМАТЕ ПРОБЛЕМ- скърцане със зъби. Шини за бруксизъм!

 • ИМАТЕ ПРОБЛЕМ- скърцане със зъби. Шини за бруксизъм!
 • оценка:
 •  0/5

  ИМАТЕ ПРОБЛЕМ- скърцане със зъби. Шини за бруксизъм
  Бруксизмът представлява неволево съкращение на дъвкателните мускули, придружено от свиване на челюстта и скърцане със зъби. Наблюдава се по-често при небудно състояние- сън. В по-голяма степен засегнати са децата.
  Има няколко проучвания на бруксизма относно честотата му на разпространение. Някои данни показват, че дневния бруксизъм е по-често срещан при мъжете. При жените скърцането със зъби по-често се наблюдава през нощта. При възрастните, различни автори показват наличието на максимална пикова честота около 35-40 години.
  Износване, счупване и нараняване на зъбите и венците са някои от последствията от бруксизма и главоболие.
  Важно е да се направи оценка за всеки отделен случай, за да се даде най-доброто решение като се вземе предвид цялостното здраве на устната кухина на пациента.
  Това разбира се е полезно, но истинското решение изисква цялостен преглед с оглед на това, ако има проблеми със захапката или челюстни дефекти, да бъдат взети навременни мерки.
  При състоянието бруксизъм обикновено зъболекарите препоръчват поставяне на шина през нощта - силиконова отливка, която намалява триенето при стискане на зъбите и предотвратява риска от травми.

  КОМЕНТАР

  Остави оценка:

  Подобни обяви