Сайт за безплатни обяви - Samo.bg

Интензивно производство на печурки, Цветана Ранчева

  • Интензивно производство на печурки, Цветана Ранчева
  • оценка:
  •  0/5
  • Състояние: използвано
  • Доставката се поема от: купувача

Интензивно производство на печурки - Цветана РанчеваКатегория: Селскостопански наукиИздателство: ЗемиздатГодина: 1989Cтраници: 252Забележка: Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Надраскани корици.Налични бройки: 1Език: БългарскиГрад на издаване: СофияКорици: мекиРазмери:  130/200/0 ммКлючови думи:  интензивно, производство, на печурки, Цветана Ранчева, гъби,
култивиране, мицел, гъбарници, микориза, гъбни
организмиПроизводството на печурки в личното стопанство у нас има близо 30-годишна история. В част от личните гъбарници все още се прилага старата примитивна технология, която се характеризира с несигурност на добива главно поради развитието на болести и неприятели по културата.
Предложената от Цветана Ранчева интензивна технология с внедряване на термично обработен компост и пластмасови торби като производствени съдове подобрява скокообразно хигиенните условия в примитивните гъбарници. 'В резултат добивите се стабилизират и се повишават 2—2,5 пъти при скъсен производствен период, по-ефективно се използуват изходните материали, понижава се себестойността на продукцията.
Новата технология е изпитана широко по пътя на производствените проверки и се внедрява от Централния кооперативен съюз.
Настоящата книга дава на специалистите по гъбопроизвод-ство от Централния кооперативен съюз и на хилядите гъбопро-изводители в страната необходимите знания относно една качествено нова технология и ще им служи като ежедневно практическо t ръководство при производството на компост и в гъбарниците.
©Цветана Ранчева, 1986, 1989 с/о Jusautor, Sofia

КОМЕНТАР

Остави оценка:

Подобни обяви