Сайт за безплатни обяви - Samo.bg

Красавиците на Европа - Будапеща, Братислава, Прага и Виена - цена от 375 лв.

 • Красавиците на Европа - Будапеща, Братислава, Прага и Виена - цена от 375 лв.
 • оценка:
 •  0/5

  КРАСАВИЦИТЕ НА ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА!
  БУДАПЕЩА - БРАТИСЛАВА - ПРАГА - ВИЕНА
  6 дни / 3 нощувки 2 нощни прехода
  С тръгване от Варна, Бургас, София
  21-26.06.2016 г.; 23-28.08.2016 г.; 25-30.10.2016 г.
  Описание:
  1-ви ден - Отпътуване в 13.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х-л „Булаир” по маршрут Айтос, Карнобат, Сливен, София. Почивки по пътя на 2,5-3 часа. Транзитно преминаване на Сърбия. Нощен преход.
  2-ри ден - Пристигане сутринта в Будапеща - столицата на Унгария, град с богата история, красива архитектура и впечатляващо културно наследство. Свободно време или по желание и срещу доплащане панорамна автобусна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод - Парламента - една от най-големите парламентарни сгради в света, крепостния хълм „Будавар”с Рибарските кули с чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща, катедралата „Свети Матияш”, носеща името на най-известния унгарски крал, Цитаделата, изградена от Хабсбургите за защита на града, Площада на героите - ансамбъл от паметници в чест на 1000 години от Създаването на Унгария и др. По желание и срещу доплащане - едночасова разходка с кораб по р. Дунав с екскурзовод и нови впечатления от красивите сгради по брега на величествената река. Настаняване в хотел 3 *. Свободно време за самостоятелно посещение на обекти и разходка по търговските улици „Ракоци” и „Ваци” с многобройни ресторанти, кафенета и магазини - ползване на градски транспорт. Нощувка в Будапеща.
  3-ти ден - Закуска - 08.00 ч. Отпътуване и по обед разглеждане на Братислава - столицата на Словакия: Братиславски Храд, Катедралата „Св. Мартин”, Старото Кметство. 15.00 ч. отпътуване и вечерта пристигане в Прага - всепризнатата красавица на Централна Европа. Настаняване в хотел 3*. При желание и ползване на градски транспорт - възможност за вечерна разходка в центъра на града, включен в списъка на ЮНЕСКО от 1992 г. Нощувка в Прага.
  4-ти ден - закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод: Похорелец със Страховския манастир, Чернинския дворец и бароковата църква „Лорета” (отвън); Храдчани - Пражки храд, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и грандиозната готическа катедрала „Свети Вит”; Мала Страна с Кралския път по улица Нерудова покрай бароковата църква от 18 в. „Свети Николай”; Карлов мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе Место - стария градски площад с Кметството и световноизвестния часовник с апостолите от 14 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция; Нове Место - Вацлавския площад - център на търговския, обществен и културен живот на Прага. Свободно време или по желание и срещу доплащане разходка с корабче по река Вълтава. Отпътуване за Виена в 16.00 ч. Вечерта пристигане и настаняване в столицата на Австрия в хотел 3 *. Нощувка във Виена.
  5-ти ден - Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Виена с местен екскурзовод: автобусна панорама по булевард ”Рингщрасе” с правителствени сгради, паркове и паметници: двореца ”Хофбург”, резиденцията на Хабсбургите, Парламента със статуята на Атина Палада, Кметството в неоготически стил, Виенската опера - един от най-известните и най-посещаваните оперни театри в световен мащаб; Двореца „Белведере” от 18 в.; Къщата на Хундертвасер с необичайната си архитектура, следваща единствено природните форми. Пешеходна обиколка в центъра на града: площад „Мария Терезия” с паметника на великата императрица, Музея за история на изкуството и Природонаучния музей; площад „Грабен” и статуята на чумата от 17 в.; Катедралата „Св. Стефан”. 13.00 ч. - Свободно време за разходка по оживената улица „Кертнерщрасе”, за чаша виенско кафе и парче торта „Сахер’, за посещение на музей, художествената галерия, императорската съкровищница или къщата на пеперудите в двореца „Хофбург” или двореца „Шьонбрун”. 16.30 ч. - Отпътуване и кратък престой в най-стария европейски увеселителен парк „Пратера” за желаещите да се качат на Виенското колело и да се насладят на откриващата се панорамна гледка. 18.00 ч. - Отпътуване за България с почивки по пътя на 2,5-3 часа, транзитно през Унгария и Сърбия. Нощен преход.
  6-ти ден: Пристигане в Бургас след обяд, във Варна вечерта.
  Тръгване: от София от Бургас от Варна. Цена възрастен в двойна/тройна стая: от София - 375.00 лв., от Бургас - 395.00 лв., от Варна - 420.00 лв.
  Цена на дете до 12 г. с двама възрастни в стая от София - 345.00 лв., от Бургас - 365.00 лв., от Варна - 390.00 лв.
  Отстъпка „РАННО ЗАПИСВАНЕ” - 30 и повече дни преди датата на отпътуване - 3 % Отстъпка за група 10 и повече пълноплащащи туристи - 3 %. Ползва се само една от посочените отстъпки - за дете, за ранно записване, за група. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ и 50% КАПАРО до 29.01.2016 г. - 10% ОТСТЪПКА за дата по избор!
  Цената включва - транспорт със собствен комфортен автобус (климатик, DVD, CD); пътни и гранични такси; паркинг; кафе и чай по време на пътуването в автобуса; 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Будапеща; 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Прага; 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Виена; водач от агенцията по време на пътуването. Цената не включва: медицинска застраховка с лимит 10 000 € - 10 лв. за лица до 69.99 г., 20 лв. за лица от 70 до 84.99 г.; лица над 85 г. не се застраховат; автобусна и пешеходна обиколка в Будапеща - 20 лв./10 €; пешеходна обиколка в Прага - 20 лв./10 € (доплащане за слушалки - 3 € на човек); автобусна и пешеходна обиколка на Виена - 20 лв./10 €.
  Доплащане за разходка с кораб по р. Дунав (Будапеша) - 30 лв./ 15 € на човек; доплащане за разходка с корабче по р. Вълтава (Прага) - 30 лв./ 15 € на човек; входни такси за музей, дворци, църкви, галерии и билети за градски транспорт. Доплащане за единична стая - 100 лв.; доплащане за ползване на двойна седалка - 200 лв. Допълнителна информация:
  * Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами не придружени от родителите си или пътуващи с единия от тях - се изисква да се носят по време на пътуването и оригинал и копие на нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина и копие на акт за раждане. * Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване; Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване; Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията - осъществяват се при минимум 20 туристи.
  Всички заявени мероприятия и услуги по време на екскурзията се заплащат в евро и с 10% завишение.
  Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 40 пълноплащащи туристи; при минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Карнобат - 15 лв.; Обзор - 15 лв.; от Св. Влас, Сл. бряг, Несебър, Равда, Ахелой - 10 лв.; от Поморие, Сарафово - 5 лв.
  Отпътуване в 10.30 ч. от Варна от ул. ”Антим I”. Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване. Няма допълнителни визови и санитарни изисквания.
  Унгария: парична единица - унгарски форинт: 1 лев = 142.357 HUF; градски транспорт: 350 HUF - еднопосочен билет, 1550 HUF - еднодневна карта. Входни такси: Музей за изящни изкуства (1600 HUF), Националната галерия (900 HUF), Унгарския национален музей (1100 HUF), Зоологическата градина (2100 HUF, за деца - 1290 HUF); Чехия: парична единица - чешка крона: 1 лев = 14.4414 CZS.
  Градски транспорт: еднопосочен билет 40 CZK; за деца до 15 г. - 20 CZK; за 24 часа - 80 CZK. Входни такси: Музей на Алфонс Муха (180 CZK). Австрия: парична единица - евро: 1 лев = 0.5112 EUR. Ориентировъчни входни такси: Императорската съкровищница (12 EUR), Музея за История на изкуството (10 EUR), Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес (8 EUR.).
  Дворецът „Шьонбрун” може да се посети самостоятелно с градски транспорт през свободното време от 13.30 до 16.30 ч., а с организиран транспорт до там и обратно при група от минимум 20 туриста и доплащане от 5 евро на човек. Входна такса за „Гранд тур”, ок.60 мин; 40 стаи - 13,50 EUR, деца до 12 г. - 9,50 EUR.
  Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
  Оферта № 910

  КОМЕНТАР

  Остави оценка:

  Подобни обяви