Сайт за безплатни обяви - Samo.bg

Курс по катерене Варна

 • Курс по катерене Варна
 • Курс по катерене Варна
 • оценка:
 •  0/5

  Спортен клуб ”Чудните скали” организира новия си курс по спортно и скално катерене към ”Българската Федерация по Катерене и Алпинизъм”. Подходящ е за всички любители и начинаещи, обичащи заниманията на открито и спокойствието сред природата.
  В програмата си сме предвидили часове теория и практика. Практиката ще се проведе на изкуствената стена в Плувния комплекс на стадион ”Юрий Гагарин” и на скали. Ще имате възможност да опитате нещо различно - посещение на интересни пещери и нощувка на палатки и спални чували.
  Стената за катерене е едно уникално съоръжение, комбинира възможностите да се практикуват най - различни стилове на катерене при максимална безопасност и отговаря на стандартите за сигурност. На стената предоставяме възможност за разнообразни тренировъчни програми специално подбрани от професионални инструктори в зависимост от индивидуалните възможности.
  Скалите, които ще посетим, са най-разнообразни и максимално обезопасени. Намират се в околностите на град Шумен, Разделна, Чудните скали, Русе, Велико Търново и много други. Ще се впуснем в истински приключения сред диви места, уникални природни и исторически забележителности.
  Основни теми в курса по катерене са запознаване екипировката, необходими възли, техники на осигуряване, катерене и спускане с въже, медицинска лекция. Опитен гид ще проведе лекция по планинарство, ориентиране и бивакуване. В опитът ни да живеем в хармония с природата ще говорим за екология
  Не си мислете, че всичко свършва дотук. За най-големите ентусиасти сме предвидили специални предизвикателства като нощно катерене, махало и много адреналин.
  Необходимата екипировка е осигурена от клуба. Успешно завършилите курса получават сертификат от БФКА.
  Записване: Плувен комплекс ”Юрий Гагарин”
  Инструктор: Аспарух Вълчев, сертифициран към БФКА, удостоверение N 4718/20.12.2004 г. (с над 24 проведени курса и множество обучения по катерене);
  Период на провеждане: 2 месеца, до края на месец май;
  Теоретични занимания: два пъти седмично от 19:30 ч.;
  Практични занимания: един път седмично от 19:30 ч. на стена за катерене, събота/неделя/ - целодневно на скали, с възможност за нощувка на палатки/хижа;
  Изисквания: застраховка, медицински преглед, спортен екип;
  Контакти: Аспарух Вълчев; Георги Антонов;
  Специални отстъпки за ученици и студенти!

  КОМЕНТАР

  Остави оценка:

  Подобни обяви