Сайт за безплатни обяви - Samo.bg

Къща за гости-Механджиййски къщи Елена,с.Буйновци-интернет и басБ

 • Къща за гости-Механджиййски къщи Елена,с.Буйновци-интернет и басБ
 • Къща за гости-Механджиййски къщи Елена,с.Буйновци-интернет и басБ
 • Къща за гости-Механджиййски къщи Елена,с.Буйновци-интернет и басБ
 • Къща за гости-Механджиййски къщи Елена,с.Буйновци-интернет и басБ
 • оценка:
 •  0/5


  При нас ще ви посрещнат приятелска атмосфера и духът на Еленския балкан!
  НОВО! Къщите имат интернет и открит басейн с размери: 7 м. дължина; 4 м. ширина; 1,3 м. дълбочина.Къщите разполагат с 35 места,3 механи.
  Има много легенди за град Елена, но една от най-интересните е за двама млади влюбени - в легендата се разказва, че в девствените вековни гори на Еленския балкан се извивала пътека, по която минала щастлива младоженска двойка- девойката се казвала Елена от село Къпиново, а момъкът Самуил от Твърдица. Разбойници нападнали сватбата на мястото, където сега е град Елена. Похитителят не намерил път към сърцето на девойката и тя паднала убита при Конашкия мост. Погребана е в местността “Кръста”, превърната после в черковище. Самуил бил посечен на края на града и местността била назована " Самуилец". От скръб по своята рожба родителите се заселили тук и основали селото, на което Елена с живота си дарила своето име.
  Градът е известен от 1430 година с имената Стръмена и Еляна. През 18-ти и 19-ти век е занаятчийски, търговски и културен център.
  Китният старопланински град Елена се намира в полите на гористия Еленски балкан. Той е разположен в красивата долина на Еленската река. На север се простират Еленските височини, на юг- Балканът. Северно от града е Чуканското бърдо, където нависоко сред борови насаждения се белее сградата на бившето климатично училище. Зад бърдото се издигат редица височини, изградени от варовици, мергели и пясъчници. Намира се на 38 километра южно от Велико Търново, на 230 километра от Варна и 280 километра от София.
  „Калето” е хълм над град Елена. По времето на кърджалийството там се е намирала голяма каменна крепост. В най-високата и част е имало пост, който е следял за наближаване на кърджалии.
  Природните забележителности в близост до Елена са няколко :
  - Марков камък- огромен камък, който според легендата е хвърлен от Крали Марко;
  - Раев камък;
  - Дървото Слона - огромен дъб, на 1300 години, който има един нисък и дебел клон, приличащ на хобот;
  - Христовският водопад;
  - Връх Чумерна;
  - Връх Острец- изгаснал вулкан;
  - Връх Симаново.

  КОМЕНТАР

  Остави оценка:

  Подобни обяви