Сайт за безплатни обяви - Samo.bg

Къща за гости "СИЯНА", с.Тъжа

 • Къща за гости
 • Къща за гости
 • Къща за гости
 • Къща за гости
 • оценка:
 •  0/5


  Пакет празници септември:
  2 нощувки - 240 лв.
  3 нощувки - 330 лв.
  4 нощувки - 360 лв.
  Село Тъжа е живописно балканско селце, разположено в централната част на страната, в западния край на Розовата долина, на 14 км. от административния и балнеоложки център – гр.Павел баня. Скътано сред тишина в полите на Средна Стара планина, същевременно селото е добре локализирано – в близост е до реновирания подбалкански първокласен път „София – Бургас”. Селото е изключително атрактивна туристическа дестинация, както поради природните и културни забележителности в региона, така и поради географското си разположение – като вход към югоизточната част на Национален парк „Централен Балкан” и близостта си до значими за нашата история градове и туристически центрове като Павел баня, Калофер (15 км.), Карлово (30 км.) и Казанлък (29 км.). От селото тръгват многобройни туристически пътеки (най – красивата и известна – „Бялата река”), водещи до природни резервати („Джандема” и „Соколна”), планински върхове („Ботев”, „Триглав” и „Мазалат”) и други природни забележителности („Пръскалото”, „Търниченското пръскало”, „Кадемлийското пръскало”, „Тъжанското ждрело” и др.). Тук е изходния пункт за популярни туристически маршрути – хижи „Тъжа”, „Русалка”, „Соколна” и „Триглав”, екопътека „Бабското пръскало”. Маркирана туристическа пътека води към билото на Стара планина, където се слива с Европейския туристически маршрут Е-3. Районът на село Тъжа е привлекателен туристически център и с многото си археологически обекти и исторически паметници като Тракийските крепости „Паунов камък” и „Джуглата”, ранновизантийската крепост „Манастира”, крепостта на връх „Марагидик” и др..
  Село Тъжа предлага и множество културни атракциони, като автентични и реставрирани възрожденски къщи (част от които са превърнати в галерии и ателиета на творци), уникална частна колекция от кукерски хлопки, изработени от най – добрите майстори – звънари в България, традиционния кукерски карнавал „Старчешка булка” (седмица преди Сирни Заговезни). В селото се намира и неголяма, но много богата частна ботаническа градина (тайната градина на „Саша”). А в близост (с.Скобелево – 15 км.) и етнографския комплекс с розоварна „Дамасцена”. В с.Скобелево се намира и щраусова ферма, в която може да се докосните до почти всичко свързано с тези птици (ястия – омлети и крем карамел, сувенири изработени от щраусови яйца и др.). Сравнително близо (17 км.) е и изключително богатия на рибни ресурси и атрактивен за спортен риболов – язовир „Копринка”.
  Къща за гости „СИЯНА” е разположена в неголям китно озелененен двор в централната горна част на селото. Същата представлява изцяло нов бутиков комплекс от две къщи с общо 6 места за настаняване (и скорошно вдигане на капацитета на 10 места). Първата къща разполага с антре, две спални (за по двама човека), малка всекидневна и луксозна баня с тоалетна. Втората къща разполага с една спалня (за двама човека), механа с обособен кухненски кът и луксозна баня с тоалетна. Механата е на мястото на стара каменна плевня, а стилно съчетания кухненски кът е оборудван с най – съвременни уреди за готвене и съхранение на продукти. Тук е акцентирано на естествените материали – камък, гранит и дъбова дървесина. В двора има обособен открит кът за хранене и отдих, който освен прохладата от постоянно течащата от каменната чешма вода, от догодина ще предложи и атрактивна пещ с барбекю на дърва. За удобство на гостите в близост до къта за хранене и отдих е изградена и лятна кухня. Освен туристическите дестинации, посещението на местния исторически музей (с интересни археологически и етнографски сбирки) и възрожденски къщи и градини, като атракциони в къщата се предлагат и разходки със собствени АТВ-та и моторна лодка (язовир „Копринка”). За комфорта на посетителите, абсолютно безвъзмездно са осигурени качествено кафе, дървени въглища, както и домашно приготвени вина и ракии.

  КОМЕНТАР

  Остави оценка:

  Подобни обяви