Сайт за безплатни обяви - Samo.bg

Мили котенца търсят нов дом

  • Мили котенца търсят нов дом
  • Мили котенца търсят нов дом
  • Мили котенца търсят нов дом
  • Мили котенца търсят нов дом
  • оценка:
  •  0/5
  • Доставката се поема от: лично предаване


Две мъжки котета, прибрани преди около година от улицата. Малкият (сиво-бял) се казва Пару́, а големият (черно-бял) - Аш, и са приблизително на 1г. и 2м. и 1г. и 5м. И двамата са кастрирани, обезпаразитени и ваксинирани, имат си паспорти. Давам ги заедно с къщичката им, купичките и една кот. тоалетна с капак.
Заминавам за Африка за неизвестен период и за мое огромно съжаление нямам възможност повече да се грижа за тях. Много ми се иска да отидат при добри и отговорни хора, които ще бъдат грижовни с тях, защото са наистина прекрасни, обичливи котачета. За предпочитане е мястото да е с двор, за да има къде да тичат като си играят. И задължително трябва да има обособено място където да си точат ноктите.
Пару́ е доста плах и стеснителен и не се доверява много на външни хора, но след време се отпуска и любопитството му надделява. Обича много да се сгуши под някоя завивка или в някое тясно и тъмно местенце на сигурно. С него трябва подходът да е по-нежен, защото лесно се плаши от шум или резки движения. Издава много смешни звуци като се протяга или въздиша. Понякога идва в теб и се прави на бебе, започва да ти "смуче" дрешката и да мачка с лапички.
Аш е любопитен, общителен и спокоен. Има "бенки" по белите местенца (миниатюрни черни снопчета), красиви панда-лапички и бяло сърчице на дупето. Обича да се припича на слънце и да се разхожда, където може. Голям е чистник и като влезе в такъв режим, цялото семейство минава "под душа" - изблизва ти пръстите, нослето, ушите. Интелигентен е, гледа в очите и проявява голям интерес към човешкия свят.
Двамата бяха прибрани по различно време, но с времето си станаха като братчета. Много са игриви и умират да се гонят. Вечер като се стъмни и поутихне, любимото им занимание е да се качат на бюрото, да им отворя прозореца и да надничат навън. Обичат да си играят с гумени топчета, въженца, клечки, ластичета. И двамата са изключително чистички, гальовни и послушни - не пипат предметите, които не са предназначени за тях. Хапват основно консерви и котешка храна, макар че малкият е склонен да хапва всичко. Сутрин се събуждаш обграден с бодигарди от двете страни на леглото и задължителен поздрав за добро утро с близване или отъркване. Чакат те на вратата когато се прибираш от работа, надигат се да ги гушнеш, покачени на някой стол. В някои отношения са като кученца.
Нека ми пишат хора, които много обичат животните и знаят как да се държат с тях - с уважение и топлота.

КОМЕНТАР

Остави оценка:

Подобни обяви