Сайт за безплатни обяви - Samo.bg

Нова година на остров Корфу

 • Нова година на остров Корфу
 • оценка:
 •  0/5

  Програма:
  1 ДЕН 29.12.2016 - ВАРНА - ШУМЕН-ВЕЛИКО ТЪРНОВО- СОФИЯ Отпътуване от Варна около 16.00 ч. ул. ”Антим I” Отпътуване от Шумен 5 ти км. около 17:00ч./ при мин. 8 човека отпътуването става от паркинга на Била / Отпътуване от Търговище бензиностанция ОМВ на кръговото за Търново около 17:45 ч. Отпътуване от Велико Търново Автогара Юг около 18:20 ч. Отпътуване от Севлиево бензиностанция ЕКО до Идеал Стандарт 19:00ч. Отпътуване от София в 22.30 ч от площад “Александър Невски“ по маршрут София - Кулата - Солун - Козани - Гравена - Иоанина - Игуменица /пътува се само по магистрала/.
  2 ДЕН 30.12.2016 - СОЛУН - ИГУМЕНИЦА - ОСТРОВ КОРФУ Пристигане на пристанището в Игуменица сутринта, от където се взема ферибота до остров Корфу /пътува се с ферибот 1 ч/ пристигане и настаняване в хотела. Свободно време. Около 13.00 ч. * По-желание Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Корфу - Двореца Ахилион /XIX в./ - място на разкоша и легендата, построен от Австрийскта Императрица Елизабет, известна като Сиси. Създаден да реализира страстта и копнежа на Сиси по Древна Гърция дворецът е построен през 1892 г. по проект на италианския архитект Рафаел Карито, дворецът е демонстрация на любовта на принцеса Сиси към гръцката митология. Наречен е ”Ахилион” в чест на любимия й гръцки герой - Ахил. Продължаване за град Корфу /Керкира/- Тук обаянието на отминалите епохи, очарованието на съвремеността и приказността на морето се съчетават по перфектен начин и не биха могли да съществуват едно без друго. В Стария град ще се докоснете до един различен и завладяващ свят, а стръмните и тесни улички ще ви отведат към внушителни паметници, великолепни визатийски шедьоври и мраморни фонтани, излъчващи традиция и изящество. В Корфу са разположени и две крепости, чието величие и мощ си личат и до днес. Площад Спианада се смята за един от най-красивите в Гърция, а в църквата „Св. Спиродон” се съхранява огромен саркофаг с мощите на светеца и покровител на града. Обиколката на града започва от най - големия площад Спианада - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, копие на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най - стария квартал Кампиело в сърцето на Острова. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
  3 ДЕН 31.12.2016 - ОСТРОВ КОРФУ Закуска. * По желание екскурзия до Палеокастрица, един от най - известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Великолепна смесица от живи и ярки цветове, девствена природа, тишина и спокойствие Палеокастрица е едно от местата, които всеки посетител на острова не пропуска. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби. Прекрасния манастир, се извисява на висок хълм, гледащ към безкрайната морска шир и синия хоризонт. В обителта се съхранява прелестна икона на „Св. Богородица” пред която посетителите оставят предмети, като се надяват по този начин тя да се смили над тях и да ги закриля. Свободно време за раходка. На връщане от Палеокастрица спираме на магазин от Гръцка верига за шопинг на зехтин, прахове и битови стоки с гръцко качество. Връщане в хотела ранния следобед. Свободно време за почивка. Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела с български DJ, гръцка програма, много танци и музика до сутринта.
  4 ДЕН / 01.01.2017 - ОСТРОВ КОРФУ Честит Васильовден или както гърците наричат празника Василаки в паметта на всенародно любимия светец - Свети Василис. В негова чест се приготвя традиционен обреден хляб, наречен с неговото име “василопита”, в който при приготвянето слагат малка сребърна монета.. На този ден семействата се събират за обяд. В тържествения момент на разчупване на “василопитата” се придържат към особен ритуал. Първото парче е предназначено за Христос или Свети Василис / Сутринта на Новата година всички гърци се надяват, първият срещнат човек да е добър, и вярват че тогава годината ще мине щастливо, за това и ние Ви предлагаме една приятна и спокойна разходка. Късна закуска. Свободно време или * По - желание екскурзия с обяд в таверна до столицата Керкира - В денят на Василаки ви предлагаме да се разходим до столицата Керкира с обяд в Таверна сгушена в кокетните малки улици на Корфу с рибно меню. Възможност да се разходите в централната част на острова, да си купите типичния за Корфу ликйор от Кумкуат, да запалите свещичка в Свети Спиридон и да изпиете първото си Гръцко кафе в Новата 2017 година. Връщане в хотела следобед. Вечеря с музкален реприз, за тези които все още имат сили  Нощувка.
  5 ДЕН / 02.01.2017 - ОСТРОВ КОРФУ - СОФИЯ - ВАРНА Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
  Във Варна - рано сутринта на 03.01.2017 г.
  Цена за Ранни записвания до 21.09.2016
  Hotel Olympion Village 3 +*Отпътуване от:
  На човек двойна / тройна
  стая
  Доплащане
  единична стая
  1-во дете
  02 - 06 год.
  1-во дете
  06 - 12 год.
  София 295 лв 90 лв 120 лв 250 лв
  Варна/ Шумен/ Търговище 325 лв 90 лв 145 лв 275 лв
  Велико Търново / Севлиево 310 лв 90 лв 130 лв 260 лв
  Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:
  • транспорт с лицензиран автобус за международни превози/ климатик, ТV, мини бар /
  • 3 нощувки
  • 3 закуски на блок маса
  • 2 вечери
  • медицинска застраховка
  • Магистрални. фериботни такси и билети
  • Водач представител на фирмата по време на пътуването
  • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
  Цената не включва:
  - Новогодишна Гала вечеря с български DJ, водещ, гръцка танцова програма и шоу програма - 20 евро възрастен/ 10 евро дете до 12 год.
  - Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на острова + входната такса за Двореца на императрица Елизабет «Ахилион» - 15 евро
  - Екскурзия до Палеокастрица - 10 евро за възрастен
  - Екскурзия до централния град Керкира с обяд с рибно или месно меню в таверна - 25 евро
  Цената включва: Транспорт, Обяд с рибно меню / Ципура или друг вид риба, салата, разядка, десерт, чаша вино или узо по избор /или / Месо по избор с гарнитура, салата, разядка, десерт, чаша вино или узо по избор /
  • Поредността на мероприятията на острова е предварителна и може да претърпи промени в поредността и часовете.
  • Трети възрастен се настанява на редовно легло
  • Местата в автобуса са по реда на записване / по датата на сключване на договор за организирано пътуване и внесено капаро /
  Mинимален брой участници: 40
  Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди датата на отпътуване
  Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите - освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители - в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане - копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
  Начин на плащане: депозит от 50 % от пакетната цена; доплащане 10 дни преди датата на отпътуване.
  Туроператорът има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ застраховка ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД „Армеец ”. Сертификатът към застрахователната полица е с № 1540013150000497962
  ОФЕРТА № 977

  КОМЕНТАР

  Остави оценка:

  Подобни обяви