Сайт за безплатни обяви - Samo.bg

Внимание ! Обявата е изтекла на 17.11.2023 14:25 !

Абсцес на зъб - Стоматологична клиника Ведра Дентал

  • Абсцес на зъб - Стоматологична клиника Ведра Дентал
  • оценка:
  •  0/5
  • Състояние: ново
  • Доставката се поема от: лично предаване

Абсцесът на зъба е инфекциозно възпаление, което се развива около корените на зъба или в пространствата около зъбите. Това е сериозно състояние, което може да бъде много болезнено и изисква своевременно лечение. В тази статия ще разгледаме причините, симптомите и възможните методи на лечение на абсцес на зъба.

Причини:
Абсцес на зъб обикновено се формира поради бактериална инфекция в кореновия канал или в пространствата около зъба. Ето някои от честите причини за развитие на абсцес на зъба:

Кариес: Нарушения в зъбния емайл и дентина (кариес) могат да допрат до пулпата (мекото вътрешно ядро на зъба), където се намират нерви и кръвоносни съдове. Когато инфекцията достигне до тази област, може да се развие абсцес.

Зъбни травми: Удар или други травми към зъба могат да нарушат структурата му и да предоставят път на бактериите да проникнат и причинят инфекция.

Зъбни процедури: Некачествени зъбни процедури или неправилно извършени лечения могат да доведат до инфекция и абсцес.

Зъбен имплант: Абсцесът може да се развие около зъбен имплант, ако той не се интегрира правилно с костта или ако се развие инфекция след операцията.

КОМЕНТАР

Остави оценка:

Подобни обяви