Сайт за безплатни обяви - Samo.bg

Предколедни Базари в Букурещ - Румъния

 • Предколедни Базари в Букурещ - Румъния
 • оценка:
 •  0/5

  посещение на Парламента и природонаучен музей /
  1 нощувкa със закуска хотел 3* / централен/
  Дати: 17.12 - 18.12.2016
  Отпътуване от Варна- Шумен-Разград-Русе
  Отпътуване от Добрич при мин.10 човека
  Описание:
  Програма
  1 ДЕН / Варна - Букурещ / Отпътуване от Варна от ул. Антим I в 05:00ч. Отпътуване от Шумен в 06:00ч. Отпътуване от Разград в 07:00ч. Отпътуване от Русе 08:00ч.
  Преминаване на Дунав мост на българо - румънската граница. Пристигане в Букурещ около 12:30ч. - наричат Букурещ” най-добре пазената тайна на Европа”. Румънска легенда разказва, че градът е основан на бреговете на река Дъмбовица от пастир на име Букур. Това име буквално означава „забавление”. Ресторанти, барове, художествени галерии и музеи изникват на всеки ъгъл. И до днес “малкият Париж” е една от бързо развиващите се дестинации в Европа и винаги ще има с какво да ви изненада. * По - желание По предварителна заявка, посещение на двореца Чаушеску - действащият Парламент на Румъния. Втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от при управлението на Николае Чеушеско Имате възможност да разгледате част от залите и да чуете беседата за начина и методите, по които е построен. Продължаваме с Панорамна обиколка на града, Патриархалната катедрала- духовният център на града. Място, където се намират мощите на Свети Димитър Бесарбовски и част от мощите на Свети Свети Константин и Елена, хълма на Митрополията, пл. „Унирии”, пл. „21-ви декември”, Националния театър, Площада на революцията, кралския дворец (понастоящем музей на изящните изкуства), Сената, университетската библиотека, храма на музиката „Атене”- концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м., пл. „Романя”, пл. „Викторией”, Триумфалната арка (копие на парижката). Патриаршеската катедрала, Кралския дворец. Пешеходна разходка из квартала „Липскани”, историческото сърце на Букурещ с Хана на Манук малки кокетни магазинчета, множество барове и ресторантчета.
  Посещение на Коледните базари в Букурещ - По подобие на Коледните базари в Австрия и Германия
  , този в Букурещ не отстъпва по нищо. На коледния базар има около 100 коледни къщички, които предлагат най-различни неща - от коледни подаръци, греяно вино и играчки до типично румънски десерти и ръчно изработени вещи. Има за всекиго по нещо! На изградената сцена гостуват изпълнители, танцьори, разиграват се традиционни обичаи. Богато украсените базари и цялата светеща столица Букурещ, създават невероятно Коледно настроение струящо от всякъде. Свободно време на базара и надвечер настаняване в хотела. Нощувка.
  2 ДЕН / Букурещ -Природонаучен музей - Outlet Center /Коледен шопинг / Закуска.
  * По-желание и с предварителна заявка Посещение на Природонаучния музей. / при мин. 20 участника/- Тук ще видите огромни скелети на динозаври, над 300 000 артефакта, експонати, представени в естествена за тях среда с размери 1:1, пещера със скални рисунки, изригващ вулкан, древни бозайници, мекотели, ракообразни, минерали, скъпоценни камъни и др. Музеят разполага и с прекрасна колекция пеперуди, както и цял етаж, посветен на морската флора и фауна. /продължителност около 1.30 часа/. Продължаваме с посещение на Outlet Center в покрайнините на Букурещ, където ще можете да купите подаръци на вас и ваши близки на изгодни цени. Ще намерите световноизвестни марки като ZARA, H& M, Bershka, Calzedonia, Stradivarius, Calvin Klein и др. Отпътуване за България ранния следобед. Пристигане в съответния град вечерта.
  Отпътуване от:
  На човек в
  двойна / тройна стая
  Доплащане за
  единична стая
  Дете до
  11.99г. с 2 ма
  възрастни
  Варна 115 лв 25 лв 85 лв
  Щумен / Разград 110 лв 25 лв 80 лв
  Русе 100 лв 25 лв. 75 лв.
  • Отпътуване от Добрич при мин.10 човека. - безплатно!
  Пакетната цена включва:
  Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
  1 нощувка със закуска в Букурещ хотел Ibis 3* централно разположен / или подобен /
  Медицинска застраховка за лица до 65 год.
  Водач представител на фирмата по време на пътуването
  Екскурзоводско обслужване по обектите на български език
  Всички пътни такси
  Посещение на Outlet Center
  Панорамна и пешеходна обиколка на Букурещ
  Пакетната цена не включва:
  Входните такси за посещаваните обекти
  Разходи от личен характер
  Допълнителна информация:
  • медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица от 70-79.99 год. - доплащане 6.00 лв.; лица 80 и повече години не се застраховат;
  Входни такси. Ориентировъчни цени:
  • Букурещ: Национален Исторически музей - 8 RON; Природонаучен музей - 20 RON за възр., 5 RON за ученици, Националният музей за изящни изкуства - по 10 RON за секцията, посветена на европейското изкуство и за тази, посветена на румънското изкуство, 15 RON комбиниран билет за двете галерии; Входна такса за Парламента-35 леи за възрастни, студенти- 13 леи; ученици и лица под 18 години- безплатно
  Забележка:
  • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите с оглед на по добрата организираност.
  • Всички упоменати часове са ориентировъчни и ще търпят промени в хода екскурзията.
  Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата
  под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите - освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители - в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане - копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
  Начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано
  туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 7 дни преди датата на отпътуване
  Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;
  Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.
  ОФЕРТА № 980
  ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

  КОМЕНТАР

  Остави оценка:

  Подобни обяви