Сайт за безплатни обяви - Samo.bg

Внимание ! Обявата е изтекла на 19.10.2016 09:16 !

Продажба 2317 кв.м В регулация (УПИ) С ток Водопровод

  • Продажба 2317 кв.м В регулация (УПИ) С ток Водопровод
  • Продажба 2317 кв.м В регулация (УПИ) С ток Водопровод
  • Продажба 2317 кв.м В регулация (УПИ) С ток Водопровод
  • Продажба 2317 кв.м В регулация (УПИ) С ток Водопровод
  • оценка:
  •  0/5
  • Квадратура: 2317 кв.м
  • Регулация: В регулация
  • Ток: С ток
  • Вода: С вода

1736. Селски имот - Прекрасен, слънчев и просторен парцел /УПИ / - за жилищно застрояване в с. Горски Извор, общ. Димитровград, обл. Хасково.
Предлагаме на Вашето внимание ЗА ПРОДАЖБА СЕЛСКИ ИМОТ - ПРЕКРАСЕН, СЛЪНЧЕВ И ПРОСТОРЕН ПАРЦЕЛ / УПИ / - предназначен за ”жилищно застрояване”, ситуиран в с. Горски Извор, общ. Димитровград, обл. Хасково.
Парцелът е разположен в централната част на селото, на тихо и спокойно място за живеене, с лице на два асфалтирани пътя / ъглов /, уредена инфраструктура и комуникации, със следните характеристики:
площ на терена: 2317.52 кв.м.
изключително равен, слънчев и огледен
трайно предназначение: Урбанизирана територия
начин на трайно ползване: Ниско застрояване / до 10 метра височина или 3 етажна сграда /
ВиК инсталация - с индивидуална партида
Ел. инсталация - с индивидуална партида
собствен водоизточник - действащ кладенец
лице на асфалтов път откъм Североизточната страна - 60.00 метра
лице на асфалтов път откъм Северозападната страна - 29.00 метра
Акцент:
В района преобладават изцяло реновирани, както и нови фамилни жилищни сгради, които се ползват целогодишно!
Общата площ на землището на село Горски извор е 44 379 дка., като върху 2 500 дка е разположено самото село, а останалите са в по-голямата си част обработваеми земи, пасища, множество язовири и малко гори. Климатът и агрометеорологичните условия благоприятстват доброто развитие на земеделието и животновъдството.
Поселения в околностите на сегашното село са съществували от дълбока древност. Първите следи от съзнателна човешка дейност са на възраст повече от 5 хилядолетия. Съхранени са и множество артефакти от тракийската, римската, византийската и османската епоха...
Името на селото е буквален превод от старото турско название Коручешме(koru çeşme) и произлиза от ”извор в гората”, а не, както доста често се допуска, от ”Куручешме”(kuru çeşme), т.е.”суха чешма”. И сега в центъра на селото, в Азмака, може с лопата да се изкопае за няколко часа кладенец - на два-три метра водата извира и няма спиране. Селото е било разположено първоначално около извор в огромна вековна гора и оттам е получило името си. С това си име се споменава от европейските пътешественици по нашите земи за първи път през последната четвърт на XVI век, като близко до по-голямото село Карапазарли.

КОМЕНТАР

Остави оценка:

Подобни обяви