Сайт за безплатни обяви - Samo.bg

Внимание ! Обявата е изтекла на 24.05.2017 21:25 !

Продавам тактически арбалет

 • Продавам тактически арбалет
 • Продавам тактически арбалет
 • Продавам тактически арбалет
 • Продавам тактически арбалет
 • оценка:
 •  0/5

  Продавам легендарният МК-400, разработката, която изведе „Ман Кунг” на върха. Това е сериозно оръжие, не е играчка! Моделът се е оказал толкова сполучлив, че заедно с МК-380 е бил приет на въоръжение в специалните части на Тайван и някои други азиатски страни и поради тази причина отдолу на ложата производителят е добавил още една релса „Уивър” за прикрепване на различни аксесоари като лазери, далекомери и двуноги. В случая аз съм захванал там специален прожектор за нощна стрелба, който концентрира мощен лъч на 50-60 метра, напълно достатъчно за такъв тип оръжие.
  Моделът е на върха на класацията за най-бърз арбалет. При опън от 175 либри, или около 80 кг. специално проектираният лък ускорява стрелите до над 110 метра в секунда, нещо трудно постижимо дори за 200 либровите арбалети. Това се дължи на три фактора - единият е много дългия работен ход на тетивата, цели 38 сантиметра, за сравнение, на другите арбалети работният ход е 32-33 сантиметра. Все едно да сравняваш по далекобойност пушка с пистолет. Вторият фактор за тази невероятна бързина се крие в изработката на лъка, там във фибростъклото са вплетени въглеродни нишки, така наречения карбон, които запазват свойствата си завинаги, затова се използват при болидите от Формула 1, при самолетите и при космическите совалки. Поради това МК-400 може да се държи зареден неопределено време без последствия, нещо особено важно при лов от чакало. И третият фактор е това, че лъкът е с четири дъги, а не с обичайните две, както е при някои други модели. Само 2-3 марки в света притежават подобни характеристики за бърз полет на стрелата, но тяхната цена е по няколко хиляди долара.
  Точността е без аналог, при стрелба на 40 метра стрелите попадат в кръг от 10 сантиметра. Зареждането става с въже, но заради гъвкавия лък, средно силен човек може да опъне тетивата и с ръце.
  Мерникът също е уникален, той е марков, на фирма „Липърс” 6 по 32 и е с шесткратно увеличение, цел на 60 метра се вижда на 10 метра.
  Скалата е с кръстче, което по вертикала е разграфено с малки точици за различните дистанции, нещо задължително при арбалетите, тъй като при тях стрелата никога не лети по абсолютно права линия, а описва парабола. Тези дистанции си ги определя самият стрелец, настройката става с две копчета на корпуса.
  В случай на лоша видимост или нощна стрелба е предвидена червена или зелена подсветка, която спомага прицелването. Заради кварцовите лещи образът е кристално чист и с широк обхват, тъй като диаметърът на предната част е 32 мм..
  Полуложата е подвижна, тя се плъзга напред-назад и ловецът според физиката си с ключ може да я фиксира в най-удобната за него позиция.
  Арбалетът е практически вечен, и кабелите и тетивата издържат на няколко хиляди изстрела, освен това се намират лесно.
  Въпреки всички екстри цената е значително по-ниска от тази в магазините.
  Комплектът включва:
  Въже за зареждане
  Качествен оптичен мерник „Липърс” с увеличение 6 по 32
  4 броя КАРБОНОВИ стрели с тренировъчни върхове
  Монтажни ключове
  Като бонус предлагам още:
  4 броя КАРБОНОВИ стрели с тренировъчни върхове
  4 броя ловни върхове за едър дивеч със сгъваеми режещи остриета
  4 броя резервни тренировъчни върхове
  Акумулаторен прожектор със ЗУУМ-функция, тих спусък и зарядно устройство
  Резервни кабели от дакрон за лъка и резервна тетива, нови
  Забележка: Двуногата не се продава!
  ЦЕНА 750 ЛЕВА

  КОМЕНТАР

  Остави оценка: