Сайт за безплатни обяви - Samo.bg

ПРОГРАМИРАНЕ ЗА ДЕЦА

  • ПРОГРАМИРАНЕ ЗА ДЕЦА
  • оценка:
  •  0/5
  • Състояние: ново
  • Доставката се поема от: лично предаване

Курсът ПРОГРАМИРАНЕ ЗА ДЕЦА е предназначен за 10-13-годишни ученици с интерес към писането на програмен код и математиката.

Целта на този курс е да развие абстрактното мислене на учениците като решават задачи на език за програмиране. Курсът е предназначен за ученици, които досега не са писали програмен код на обектно-ориентирания език С++.

В първо ниво учениците ще се запознаят с основополагащата идея на програмирането - логическата последователност. Ще се научат да програмират линейни и разклонени алгоритми.

Във второ ниво ще задълбочат знанията си относно използваните типове данни и ще се научат да програмират циклични алгоритми.

В трето ниво ще се научат да разбиват дадена задача на подзадачи (функции). Ще се запознаят с по-известните алгоритми за търсене и сортиране на елементи на едномерен масив (метод на пряката селекция, метод на мехурчето, чрез пряко вмъкване, обикновено и ускорено последователно търсене, двоично търсене). Ще обхождат и ще работят с елементи на двумерен масив. Ще дефинират и обработват данни от различни типове.

Знанията, които ще получат учениците в края на курса ще им даде възможност за конкурентна способност за явяване на национални състезания и турнири по информатика в състезателна група D, както и да участват в различни онлайн състезания.

  • Обучението се води от д-р Цветана Димитрова - старши учител по Информатика и Информационни Технологии в МГ - гр. Пловдив.
  • Заниманията се провеждат през деня в почивните дни или през ваканцията.
  • Работи се в климатизирана интерактивна зала с мултимедиен проектор, всеки на отделен компютър. Групите са от 5 до 7 души.

Цена за първо ниво: 80 лв. за 16 часа.
Цена за второ ниво: 100 лв. за 20 часа.
Цена за трето ниво: 120 лв. за 24 часа.

Защо детето трябва да се научи да програмира?
Подробна информация вижте на сайта ни ymca-plovdiv.weebly.

КОМЕНТАР

Остави оценка:

Подобни обяви