Сайт за безплатни обяви - Samo.bg

Проверяване на радиочастите в домашни условия, А. Почепа

  • Проверяване на радиочастите в домашни условия, А. Почепа
  • оценка:
  •  0/5
  • Състояние: използвано
  • Доставката се поема от: купувача

Проверяване на радиочастите в домашни условия - А. ПочепаКатегория: Техническа литератураПоредици и библиотеки: Библиотека за радиолюбителяИздателство: ТехникаГодина: 1977Cтраници: 260Налични бройки: 1Език: БългарскиГрад на издаване: СофияКорици: мекиРазмери:  145/200/0 ммКлючови думи:  книги за електроника, електрически схеми, радиоелектронни
устройстваПървата част на книгата съдържа най-простите и достъпни начини за пра верка на изправността на частите на радиоприемниците, телевизорите и дру ги битови радио- и електрически уреди и апарати — от предпазителя до високоговорителя, от резисторите, транзисторите, трансформаторите и релетата до кинескопите, коаксиалните кабели и стайната телевизионна антена.
Втората част обхваща прости, малко известни методи за измерване на токове, напрежения, мощности, съпротивления, капацитети, индуктивности, а също така вътрешно съпротивление и ток на максимално отклонение на измервателните уреди.
С тези указания книгата ще помогне на читателя при регулирането, ремонтирането и конструирането на различни устройства.
За първи път събрала ценна практическа информация в твърде сбит обем, с числени примери, графики и таблици, книгата представлява настолен справочник за широк кръг радиолюбители, учащи се и притежатели на битова електро- и радиоапаратура. Може да бъде полезна и за техници от различни специалности.
Александр Михайлович Почепа
Проверка исправности злектрорадиодеталей е домашних условиях. Издателство „Маяк“, Одесса, 1975 (2-е издание)За
да видите анотацията отново, натиснете тук.

КОМЕНТАР

Остави оценка:

Подобни обяви