Сайт за безплатни обяви - Samo.bg

Уикенд в -гр. Княжовац-105лв.

 • Уикенд в -гр. Княжовац-105лв.
 • оценка:
 •  0/5

  УИКЕНД в „СРЪБСКАТА ВЕНЕЦИЯ”-гр. КНЯЖЕВАЦ
  2 дни / 1 нощувка
  Дати: 18.03.2017
  Цена: 105 лв.
  1 ден 18.03.2017г. София - Пирот - Равна - Княжевац
  Отпътуване в 7:30 ч. от София за Република Сърбия. Посещение на гр. Пирот, известен с пиротския пазар и старата крепост Калето. Свободно време зашопинг и обяд. Отпътуване за гр. Княжевац. По път посещение на църквата Пресвета Богородица в с. Долна Каменица, датираща от първата половина на 14в. Смята се, че е построена като „задужбина“ или по повелята на неизвестен български владетел. Тя е част от културно-историческото наследство на Сърбия и е ценен паметник на Тимочката епархия. Пристигане в гр. Княжевац, прославил се като винарски район още по време на римската епоха. Настаняване в хотел**. Кратка почивка. Отпътуване за Етно-Архиологически парк в с. Равна - необичайна дестинация за любителите на обичаи, традиции и културно наследство. Тук ще се потопите в селския живот от края на 19в. и началото на 20в., където ще видите стари къщи, занаятчийски работилници, изби и грънчарски работилници. В старото селско училище е разположена изследователска станция за студенти и ученици, които изучават древният Римски лагер Тимакус минус. Дегустация на три вино в една от местните изби. Свободно време за разходка в етно парка. Връщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела с богато меню, неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки, местно производство и жива музика. Нощувка.
  2 ден 19.03.2017г. Княжевац - София
  Закуска. Пешеходна разходка в гр. Княжевац, града на лозята и качествените вина, интересните традиции и приятелски настроените хора. Княжевац е известен още като „Сръбската Венеция“. Колоритният вид на града се дължи на множеството мостове, които свързват бреговете на Свърлишки Тимок и на р. Търговищки Тимок. Княжевчани ги наричат Дървения, Белия, Бетонния и Моста на любовта. Свободно време за разглеждане и разходка в Старата Чаршия - визитната картичка на града. По желание посещение на етнографския музей с най-голямата колекция на ръчно плетени чорапи в Сърбия. Свободно време за обяд. Отпътуване за България. По пътно кратка фото пауза пред водопада Бигар. Над водопада, на мястото, което местните наричат „Лудото врело”, някога е имало дванадесет воденици. Въпреки, че те не работят водопада си остава едно малко бижу за любителите фотографи. Пристигане в София вечерта.
  Цената включва:
  Транспорт с комфортен туристически автобус;
  1 нощувка с 1 закуски в хотел ** в района на Княжевац;
  Вечеря в ресторанта на хотела с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки, местно производство и жива музика;
  Посещение на Пирот;
  Посещение на Етно-Архитектурен парк в с. Равна;
  Дегустация на вино;
  Туристическа програма в Княжевац;
  Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
  Мед. застраховка на ЗАД „Армеец“, с асистанс на стойност 5000 евро.
  Цената не включва:
  Разходи от личен характер;
  Входна такса за Етнографски музей Княжевац - 150 Динара;
  Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“, София, ул. Стефан Караджа 2.
  Отстъпки:
  деца от 0 - 5,99 години, настанени с двама възрастни в стая - минус 35лв;
  деца до 11,99 год. настанени с двама възрастни в стая - минус 20лв;
  пътуване със собствен транспорт - минус 20лв.
  Забележки:
  Минимален брой туристи: 40 човека;
  Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
  Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
  Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
  Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители;
  Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.
  Полезна информация:
  Необходими документи:
  Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители - нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
  За Република Сърбия няма визови, санитарни и медицински изисквания.

  КОМЕНТАР

  Остави оценка:

  Подобни обяви