Сайт за безплатни обяви - Samo.bg

Внимание ! Обявата е изтекла на 19.10.2023 12:25 !

Вадене на Мъдрец във “Ведра Дентал” Стоматологична клиника

  • Вадене на Мъдрец във “Ведра Дентал” Стоматологична клиника
  • оценка:
  •  0/5
  • Състояние: ново
  • Доставката се поема от: лично предаване

Мъдрецът, известен още като трети кътник, е един от четирите постоянни зъба за възрастни, разположени в задните ъгли на устата, както на горната, така и на долната челюст. Повечето хора имат четири мъдреца, два в горната челюст и два в долната. Мъдреците обикновено изникват по-късно в живота, обикновено на възраст между 17 и 25 години, откъдето идва и името „мъдреци“.

Времето за възстановяване след изваждане на мъдрец може да варира в зависимост от различни фактори, включително сложността на изваждането, броя на извадените зъби и индивидуалните лечебни способности. Като цяло първоначалният период на възстановяване може да продължи около няколко дни до седмица, но пълното излекуване може да отнеме няколко седмици. Важно е да се отбележи, че това са средни оценки и индивидуалният опит може да варира.

Ето етапите на възстановяване след вадене на мъдрец:

Непосредствено след екстракцията: Веднага след процедурата може да изпитате известно кървене, подуване и изтръпване в областта на екстракцията. Вашият зъболекар или орален хирург ще ви предостави инструкции как да контролирате кървенето, да управлявате болката и да минимизирате подуването.

Първите 24-48 часа: През това време е обичайно да изпитвате известен дискомфорт, подуване и синини около мястото на екстракция. Важно е да следвате следоперативните инструкции, дадени от вашия зъболекар или орален хирург, които могат да включват приемане на предписани лекарства за болка, прилагане на компреси с лед за намаляване на подуването и ядене на меки храни.

Дни 2-7: Подуването и синините трябва постепенно да намалеят през този период. Все още може да изпитвате известен дискомфорт или болка, но те трябва постепенно да отшумят. Важно е да продължите да следвате инструкциите за овладяване на болката, орална хигиена и диетични ограничения, дадени от вашия дентален специалист.

Дни 7-14: До този момент повечето от острите симптоми трябва да са отшумели. Мястото на екстракцията може все още да се чувства нежно, но процесът на заздравяване е в ход. Може да успеете да възобновите нормалната си диета, но е препоръчително да продължите да избягвате твърди, хрупкави или дъвчащи храни, докато зоната не бъде напълно излекувана.

Седмици 2-6: През следващите няколко седмици мястото на екстракция ще продължи да заздравява и дискомфортът трябва постепенно да намалее. Тъканта на венците ще се затвори и всички шевове, поставени по време на екстракцията, обикновено ще се разтворят или ще бъдат отстранени по време на последващ преглед.

Важно е да се отбележи, че процесът на възстановяване на всеки е уникален и е важно да следвате стриктно следоперативните инструкции, предоставени от вашия дентален специалист. Ако имате някакви притеснения или изпитвате силна болка, продължително кървене или признаци на инфекция, препоръчително е да се свържете с вашия зъболекар или орален хирург за допълнителна оценка.

КОМЕНТАР

Остави оценка: