Сайт за безплатни обяви - Samo.bg

Великолепния Истанбул. Приказния свят на Виаленд и шопинг фест във Виапорт Венеция

 • Великолепния Истанбул. Приказния свят на Виаленд и шопинг фест във Виапорт Венеция
 • Великолепния Истанбул. Приказния свят на Виаленд и шопинг фест във Виапорт Венеция
 • Великолепния Истанбул. Приказния свят на Виаленд и шопинг фест във Виапорт Венеция
 • Великолепния Истанбул. Приказния свят на Виаленд и шопинг фест във Виапорт Венеция
 • оценка:
 •  0/5

  Многомилионния град Истанбул е емблемата на вековна история, на велики държави и нации. Град на царете и царят на градовете! Изживейте своята приказка с незабравими емоции и много приятни спомени за цял живот!
  Посещение на чудния свят на Виаленд и шопинг тур с дъх на Венеция - Viaport Venezia!
  БЕЗПЛАТНА РАЗХОДКА ПО БОСФОРА*
  ИЗПИТАНИ И ПРОВЕРЕНИ ХОТЕЛИ с ИДЕАЛНА ЛОКАЦИЯ
  04.05 - 07.05.17
  25.05 - 28.05.17
  15.06 - 18.06.17
  13.07 - 16.07.17
  ПРОГРАМА:
  Първи ден
  08:00-08:30ч. - гр. Бургас - бензиностанция OMV (до хотел Мираж).
  Пристигане около 12:00ч. в Истанбул.
  По Ваше желание: по път ще посетим и Новият „Истанбул Аквариум” с 5D кино и МОЛ Флория. Новоткрития аквариум ”Флория” е по-голям по размери от ”Тюркуазоо”. Тук ще прекосим морета и океани от зала в зала, ще се запознаем с изключително богатото разнообразие от морски обитатели, като огромни и любопитни скатове, страховити акули, риби - клоуни, от най-големите до най-малките, ще минем през Антрактида, за да докоснем ледената кула и ще стигнем чак до Тропическата гора, където ни очакват нейните чудатости и малко дъжд.
  Останалите няма да скучаят, в Истанбул това е невъзможно! Амфитеатрално разположените тераси на ресторантите и заведенията от различен тип са най-подходящото място да поседнете за обяд или да отпиете от турското кафе с локумче, чай, домашно приготвената лимонада, а „черешката на тортата“ е един от най-прочутите десерти в турската кухня - „Казандиби“, за който няма да споделя от сега тайната съставка. Разбира се, шопингът няма нужда от представяне. Свободно време.
  Настаняваме се в хотела около 17:00ч.
  По Ваше желание: 19:45ч. - Среща пред хотела обявен за сборен пункт. 20:00ч. - След като сме се освежили сме готови за нови предизвикателства и едно от тях е: Вечеря в рибен ресторант на Босфора със спираща дъха гледка под моста Галата. Магията продължава!
  Ще имаме възможност да се насладим на богатото меню, специално подбрано от нашите домакини и приготвено с много любов, а именно: няколко вида мезета, салата, калмари, прясна риба по избор (в Турция няма замразена риба! ) - ципура, лаврак или според сезона, десерт, обикновено свежи и вкусни плодове и за настроение жива музика.
  При възможност и Ваше желание: Дойде време да опитаме и от символа на богатство и празничност още от древността. Ако времето позволява, ще Ви заведем в сладкарницата, която от 1820г. се слави с десертът на султани, везири и паши: баклавата. Представете си само всичко най-сладко събрано на едно място! Повярвайте, тук е най-вкусната баклава в цял Истанбул и дори за една малка хапка си струва да дойдеш и да опиташ царицата на турските десерти - с ярко зеления шамфъстък придаващ изумрудения и цвят, и не само! Отрупаните витрини и броят на видовете баклава на това място е неизвестен. За по-любознателните в сайта на сладкарницата има и оригиналната рецепта за баклава. А за тези, които не ни вярват, могат само да дойдат и да оценят това произведение на изкуството със своите очи и вкус. Да ви е сладко!
  Втори ден
  Gunaydin или както вече знаем да се поздравяват местните за добро утро. Закуска.
  По Ваше желание: 07:45ч. среща пред хотела обявен за сборен пункт / 08:00ч. отпътуване от хотела
  И днес денят започва както подобава за Господарят на Босфора - Истанбул, величествено с дворци, султани и принцове. Очаква ни екскурзия до Азиатския бряг, Принцовите острови и лятната резиденция на султана - двореца Бейлярбей. Ще минем по моста, който ще ни привества с „Добре дошли в Азия” или „Welcome to Asia” и ще посетим най-големия и красив остров от Принцовите острови - “Büyük Ada” / Бююкада.
  Започваме с преминаване в азиатската част по първия въжен мост над Босфора и посещение на двореца „Бейлербей“, построен по време на управлението на султан Абдул Азиз. Над пет хиляди работници и четири години са били нужни за издигането на двореца край Босфора. Султанският дворец „Бейлербей“ е сред най-запомнящите се забележителности на Истанбул. През годините изящният дворец е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора. Величествената постройка е издигната през 60-те години на 19 век във френски необароков стил. Архитекти на сградата са братята Балян. Те успяват да придадат на зданието специфичния ориенталски стил.
  И така... Най-после се отправяме с ферибот към Принцовите острови! Само за половин час и сме там. Почти през цялото пътуване можем да се насладим на прекрасните пейзажи навсякъде около нас, а в далечината Истанбул - този безкраен мегаполис. Пристигаме на Бююкада около 11:00ч. По пътя сме видели и другите Принцови острови (общо 9 на брой), повечето от които са частни - с луксозни къщи, вили, басейни и красоти. На Големият остров има много цветя и прекрасен климат, южен, топъл, с екзотичен привкус, красиви къщи, прекрасни дворове, зелени хълмове в далечината, розови храсти върху белоснежни веранди, от които се вижда морето, а часовникът на площадчето е целият окичен в лилави висящи цветя, файтони кръстосват централната част. На това място няма друго превозно средствто освен велосипеди и файтони, които можете да наемете при желание (ок. 60 турски лири за 4 човека). Из целия остров има невероятно красиви големи дървени имения от 19 век, построени от заможни гръцки и арменски банкери, които са ги ползвали като ваканционни вили. Има прекрасни бели къщи, направени сякаш от дантела. Целият остров е жив и колоритен, с много ресторанти, хотели, къщи за чай и магазини. Има много големи, добре поддържани къщи, декоративни градини и борови горички, зони за плаж и пикник. В 12:00ч. свободно време за обяд в препоръчан ресторант с вкусна рибка на брега на Босфора. Толкова е тихо и спокойно, прохладно и слънчево, красиво и отпускащо, че ти се иска никога да не напускаш това магическо място.
  След прекрасната разходка на най-големия от деветте острова ще се докоснем и до Истанбулският булевард ”Багдад”, който е класиран на четвърто място измежду 30 прочути булеварди в света, е дълъг 14 км. По протежение на седем километра са разположени красиви и по последен писък на модата сгради, бутици на световноизвестни марки, цветни алеи, заведения с маси и столове на закрито и на открито, тротоари, озеленени пространства, пешеходни пътеки. Отскоро и един от най-новите и красиви паркове за лалета в Азиатската част - Гьозтепе, в който можем да видим дервиши от цветя!
  По Ваше желание: Около 16:30ч. програмата ни продължава с посещение на небостъргача „Сапфир” и SkyRIDE 4D - изумителна симулация на полет с хеликоптер над цял Истанбул. Най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция - небостъргачът „САПФИР”, намиращ се в Истанбул, в района „Левент 4”. След завършването й в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилища, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. Ще се изкачим на последния етаж до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „Sky RIDE” 4D - изключително реална симулация на полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. Приятен полет!
  По Ваше желание: 19:20ч. Среща пред хотела обявен за сборен пункт. Вечерта продължава с „Романтична разходка с вечеря на яхта на Босфора“ - шоу програма с DJ, традиционни фолклорни танци, представление с кючекчини, национален ритуал преди сватбата, песни и много забава. Богато меню: салата - ордьовър или т. нар. мезета, сезонна салата, основно ястие - прясна риба или пилешко, сезонни плодове за десерт или турски сладкиш с прекрасното турско ароматно кафе. На човек се предлагат неограничено количество местни алкохолни и безалкохони напитки!
  Трети ден
  Закуска. 08:15ч. Среща пред хотела обявен за сборен пункт и качване в автобуса / 08:30ч. отпътуване с автобуса.
  По Ваше желание: 09:00ч. Очаква ни дневна разходка по Босфора. Ще се насладим на красота и романтика между два континента. Ще минем под моста “Ататюрк”, свързващ Европа с Азия, както и покрай двореца „Долмабахче” и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, разположени по Босфора. Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента, отпускайки глава на рамото на любим човек. Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. Един час ще пътуваме покрай Европейския бряг на Босфора и един час обратно по Азиатския бряг. Ще се насладим на отблясъците на залязващото слънце по фасадите на най-красивите дворци в Истанбул, ще минем под междуконтиненталния мост Босфора и ще стигнем до най-тясното място на пролива. Екскурзоводската беседа е на микрофон, чува се навсякъде и можете спокойно да се движите по двете палуби на кораба, да пийнете чашка турски чай или турско кафе, както и бира, безалкохолни напитки.
  По Ваше желание: 11:00ч. Посещение на султанският дворец „Долмабахче“ (Dolmabahce palace) - невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя. Злато, сребро, порцелан, кристал, разкош, пищност, орнаментика, знаменити личности, важни събития, това са само много малка част, с която може да се опише „градината“( на турски „bahce“ е градина) наречена Долмабахче. Построяването е коствало на империята 5 милиона златни турски лири или за да си го представите по-добре 35 тона злато. Дворецът притежава и най-голямата колекция от полилеи, като най-големият е избработен в Англия, тежи 4,5 тона и има 664 крушки. Богатствата, които ще видите в Долмабахче, включват прочутото Кристално стълбище, стаи на благородници, зали за приеми, скъпи килими, скулптури - истинска съкровищница. Не пропускайте и градините на двореца, както и колекцията с часовници, която се намира в павилион в двора.
  НОВО!! За първи път в груповите посещения към основната част от двореца добавяме и ХАРЕМА (продължителност около 2 часа)
  Цялата група отпътуваме за площад Султанахмед, където заедно с нашия професионален гид ще направим пешеходна обиколка на Стария Истанбул - сърцето на история, култура и цивилизации, свидетел на императори и султани! Синята Джамия - едно от най съвършените човешки творения и сред най-видните забележителности на Истанбул. Никой, посетил поне веднъж не може да забрави чувството на страхопочитание и магичност изникващо при вида на стройните минарета извисяващи се гордо към небето, красивите куполи, невероятната хармония на цветове и форми. Всичко това ни пренася като че ли в друго измерение... Египетския обелиск - или известен още като Дикилиташ, изсечен от розов мрамор, украсен е с много йероглифи и гравирани сцени; Змиевидната колона - символизираща победата на гръцките градове-държави над персите с три преплетени една в друга глави на змии; Фонтана на Вилхелм II или фонтана на кайзера. БЕЗПЛАТНО!
  По Ваше желание: 14:00ч. Очаква ни църквата „Света София” - най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още „Църквата на мъдростта“ тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес и в музей.
  По Ваше желание: 16:00ч. Следва посещение на водохранилището Йеребетан сарнъджъ, или Цистерна на базиликата, което е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Едно от имената, с което цистерните се назовават е ”Потъналият палат”. Тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на Горгоната Медуза. Има много добра циркулация на въздуха и независимо, че се намира под земята, въздухът е изключителнос свеж и чист. В ”Йеребатан сарнъджъ” има и кладенец на желанията, в който според поверието ако хвърлиш монета и си пожалаеш нещо, то непременно ще се сбъдне.
  По Ваше желание: парк „Гюлхане” - за тези, които няма да посетят предходните два обекта:
  Феерия от лалета и теменужки, и това въобще не е всичко. За фестивала на лалето в този парк са засадени 265 000 лалета. Прекрасните градини, част от Топкапъ Сарай, през пролетта са изпъстрени с всякакви цветя - разноцветни лалета, иглики, рози, различни декоративни дървета и много др.
  НОВО! По Ваше желание: Желаещите като нас, да видят уникалната красота на Босфора, гладиаторските боеве в античният град Ефес, забележителната памукова крепост Памуккале, мистичната Кападокия, залезът над планината Немрут, божествената любов на въртящтите се Дервиши, цветовете на птиците фламинго и още много от необятна Турция, ще посетим XD Cinema “Dream of Turkey” - 7D кино зала с ефекти на цветя и балони във въздуха и неповторима атмосфера... Входна такса - 15 т. л.
  Свободно време за разходка в истинската част на Ориента - Капълъ Чаршъ!
  На Капълъ Чаршъ имаш усещането, че се движиш в пъстър вълшебен свят. В един момент всичко се слива в едно - цветовете на шаловете, шарките на килимите, блясъкът на екзотичните лампи от малки парчета стъкло, миризмата на чайове и подправки, подрънкването на стъклените и керамичните предмети за продажба. Заради покритото пространство във въздуха навсякъде се носи специфичен сладък аромат, който когато влезеш отвън те обръща, без да усетиш те замайва и после спираш да го усещаш, но е там - канела, кардамон, черен чай, жасмин, розова вода, портокалови цветчета, индийско орехче. Приятна разходка!
  По Ваше желание: 20:15ч. Среща пред хотела обявен за сборен пункт. 20:30ч. Вечерта продължава... тя ще ни отведе до мястото, където Онур и Шехерезада ще ни посрещнат от вратата с нечувано гостоприемство, а техните придворни ще ни забавляват с програма и танци до зори. Съвременния ресторант известен от феноменалния сериал 1001 нощ - Шехерезада - „Tашхан“ е построен от Мустафа 3-ти през 1763г. с цел за да може да подслони и настани гостите му при определени визити. Нами ра се на пешеходно разстояние от хотелите. В двора на заведението се предлага наргиле и вкусно турско кафе и чай.
  Четвърти ден
  Закуска в хотела. Освобождаване на стаите около 9:30ч.
  По Ваше желание: Посещение на Виаланд - турския Дисниленд - Място където всеки може да намери нещо за себе си! Заваления, атракциони, кафенета, заведения за бързо хранене, изискани ресторанти, 5D кино... И разбира се множество магазини на световни марки с големи намаления!!! Раят за привържениците на шопинга... Както и зеленото ретро - влакче, с което можете да обиколите шопинг центъра, ей така за разкош. Възможност за посещение на ”WILD PARK” - дивият свят на джунглата и океана.
  По Ваше желание: ВИАПОРТ ВЕНЕЦИЯ - най-новият шопинг център на Истанбул, построен във венециански стил и предлагащ разходки с гондоли по своите изкуствени канали, далеч от динамичния ритъм на Истанбул... Красиви паркове, детски забавления и разбира се много шопинг!
  Ок. 15:30 Отпътуване за България през Лозенград. По пътя спирка в търговски център Кипа. Шопинг в Лозенград, покупка на баклава, кадаиф, халва, ядки и много други сладки изкушения и вечеря в ресторант на прочутите Лозенградски кюфтета. Напитки - айрян, бира ефес и много други.
  Късно пристигане в Бургас.
  Оферта, на която не може да откажете
  Настаняване:
  Хотел 3*/ограничени места/
  Пакетна цена на човек в дв./тройна стая-225.00 лв.
  Пакетна цена на човек в единична стая- 315.00 лв.
  Пакетна цена на дете от 6г. до 11,99г. -170.00 лв.
  Пакетна цена на дете 2г. до 5,99г. - 100.00 лв.
  Настаняванне:
  Хотел 4* ПРЕПОРЪЧАН!
  Пакетна цена на човек в дв./тройна стая- 255.00 лв.
  Пакетна цена на човек в единична стая- 320.00 лв.
  Пакетна цена на дете от 6г. до 11,99г. - 190.00 лв.
  Пакетна цена на дете 2г. до 5,99г. - 100.00 лв.
  Примерни хотели по програмата с окончателно наименование, след потвърждение на групата:
  NANDA 3*+ - http://www.hotelnanda.com.tr/
  MONACO 3*+ - http://www.istanbulmonacohotel.com/gallery.html
  DELTA Boutique hotel 3*+ - www.deltahotel.com.tr
  MARMARA PLACE 4* - http://marmaraplace.com/
  !!! При запитване можем да предложим и по-висока категория хотели, както и пътуване със собствен транспорт след приспадане на 50лв от пакетната цена/човек.
  Пакетната цена е в лева и включва:
   Комфортно пътуване без нощни преходи с турист. автобус (климатик, видеосистема);
   Безплатно ще ви бъдат поднесени турски лакомства, много изненади, карта на Истанбул и речник с думи, които е добре да знаете преди да тръгнете на екскурзия в Р. Турция;
   Настаняването е само в изпитани и проверени 3*+/4*/Бутик хотели/хотели по вкус на клиента в историческата част на Истанбул с 3 нощувки и с богата закуска;
   КОМПЛИМЕНТ КЪМ КЛИЕНТА: Разходка по Босфора с екскурзоводкса беседа на бълг. език - БЕЗПЛАТНО * при пакет от допълн. мероприятия
   НОВО!! Посещение на най-известната сладкарница в Истанбул от 1820г. с най-вкусната БАКЛАВА
   Безплатна пешеходна обиколка на старата част на Истанбул - площадът Султанахмет, Синята Джамия, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II с лицензиран гид на бълг. език;
   Безплатно посещение на Виаленд и големият МОЛ (само входна такса отделно - 89 т. л. от 15г. -59г.; 80 т. л. от 5г. -14г.) или най-новият шопинг център на Истанбул във венециански стил: VIAPORT VENEZIA
   Водач и екскурзовод от фирмата организатор;
   Медицинска застраховка за лица до 65г. при ЗAД „Армеец“;
  Пакетната цена не включва:
   Всички допълнителни мероприятия по желание
  ** Важно: Те могат да се заявят и заплатят, както при записване и сключване на договор за организирано пътуване, така и по време на пътуване до влизане на територията на Р. Турция. Отказ от участие в дадено мероприятие, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.
   Медицинска застраховка за лица от 65 год. до 75г. - доплащане 5.00 лв при ЗAД „Армеец“
   Разходи от личен характер
  Екскурзии по желание БЕЗ ДОСТИГАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕН МИНИМУМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО ИМ:
  Аквариум Флория с 5D кино и МОЛ Флория - 18 евро; за деца до 12 г. - 15 евро
  *Цената на екскурзията включва - траспорт и входни таски;
  Вечеря в рибен ресторант на Босфора - 22 евро; за деца до 12 г. специално детско меню - 15 евро (напитките се заплащат допълнително);
  *Цената на екскурзията включва - траспорт до ресторанта с автобус и билет за трамвай за обратно
  „Добре дошли в Азия” - 32 евро; за деца до 12г. - 26 евро
  *Цената на екскурзията включва - трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, пълно екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод
  НОВО!!! Обяд на Бююкада - най-големият остров от Принцовите - богато меню с 8 вида мезета на човек, сезонна салата за двама, бюрек със сирене - 2бр. на човек, риба (ципура или лаврак) или телешки кюфтенца или пилешки шишчета на човек, десерт - кюнефе на всеки, вода и хляб - 22 евро (останалите напитки се заплащат допълнително) Забелжка: ценате е договорена за групи, индивидуално същото меню възлиза на много по-висока цена!
  „Сапфир” и SkyRIDE 4D“ - 25 евро; за деца до 12г. - 23 евро
  *Цената на екскурзията включва - траспорт до небостъргача и обратно, както и входни таски за панорамната площадка и виртуален полет над мегаполиса;
  Романтична разходка с вечеря на яхта на Босфора“ - шоу програма с DJ, традиционни фолклорни танци, представление с кючекчини, национален ритуал преди сватбата, песни и много забава. Богато меню: салата - ордьовър или т. нар. мезета, сезонна салата, основно ястие - прясна риба или пилешко, сезонни плодове за десерт или турски сладкиш с прекрасното турско ароматно кафе. На човек се предлагат неограничено количество местни алкохолни и безалкохони напитки!
  Султанския дворец „Долмабахче” ” с ХАРЕМА - 35 евро; деца под 7г. - 32 евро
  *Цената включва: входна такса, транспорт и екскурзоводска беседа на български език;
  Храма „Света София” - 25 евро; деца под 7г. - 22 евро
  *Цената включва: входна такса, слушалки и екскурзоводска беседа на български език;
  Водохранилището „Йеребатан“ - 15 евро; деца до 12 г. - 12 евро
  *Цената включва: входна такса и екскурзоводска беседа на български език;
  Атракционно заведение „ТАШХАН” - Меню: салата асорти (ордьовър), топли предястия, зелена салата, основно ястие, сезонни плодове за десерт. На човек се полагат: 2 чаши водка, ракъ или джин; или 2 бири; или 2 безалкохолни; или 1 малка бутилка вино от 350 мл. Програмата представя традиционния турски фолклор, ориенталски обичаи, кючекини, дискотека
  *В цената е включено горепосоченото меню, шоу програма + дискотека - 30 евро; за деца до 12 г. - 24 евро;
  или
  Атракционно заведение „ГАР” - Меню: салата асорти (ордьовър), топли предястия, зелена салата, основно ястие, сезонни плодове за десерт. На човек се полагат: 2 чаши водка, ракъ или джин; или 2 бири; или 2 безалкохолни; или 1 малка бутилка вино от 350 мл. Програмата представя традиционния турски фолклор, ориенталски обичаи, кючекини, дискотека
  *В цената е включено горепосоченото меню, шоу програма + дискотека - 30 евро; за деца до 12 г. - 24 евро;
   БОНУС: КРУИЗ по Босфора - БЕЗПЛАТНО при пакет от 5 допълн. мероприятия; Редовна цена - 17 евро; деца до 12г. - 12 евро
  Посещение на Виаленд и шопинг центъра (входния билет за атракционния парк се заплаща отделно) - 89 т. л. за възрастни и 80 т. л. за деца (цени към 2016г.), отсъпки за семейства с двама родители и деца.
  **Възможно е разместване в графика на провеждане на доп. мероприятия с цел спазване работното време на обектите, съобразяване с трафика в Истанбул или по независещи от организатора причини
  Условия за записване:
   Записване: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
   Начин на плащане: банков път
   ВАЖНО: МИНИМАЛЕН БРОЙ за осъществяване на пътуването при посочените в офертата цени - 25 туриста при осъществяване на пътуването с голям автобус; При по-малък брой - доплащане!
   Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
   Туроператорът не предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.
  Важно:
  Местата в автобуса са по реда на записване / сключване на договор!

  КОМЕНТАР

  Остави оценка:

  Подобни обяви